Evlilik hazırlığının bir aşaması da yemek konusunda pratik kazanmak değil mi? Ben de bu aralar epey merak saldım. 24 Temmuz itibariyle tatilim başlıyor, annemlere söz verdim bu yıl yazlıkta tüm yemekler benden :D
Dün dergileri karıştırırken bulduğum bir tarifi paylaşıyorum: Mezgit Dilimli Corzetti by Giada Fontana
Hazırlanış süresi : 30 ila 40 dakika / 4 kişilik
Püf Noktası : Domatesleri kaynar suyun içine koymadan önce, bıçakla üzerine çarpı işareti çizin. Böylelikle patlamayacaklardır. Bir tarifin içinde sarımsak kullanıyorsanız, sarımsağı sıvı yağın içinde sadece hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın. Böylece yemeğin ince lezzeti korunmuş olacaktır. Hatta sarımsağın zarını üzerinde bırakabilirsiniz. Böylece ateş üzerinde aşırı uzun süre kalması halinde kömürleşmeyecektir.
Malzemeler :350 gr Corzetti makarna
400 gr mezgit balığı (dilimlenmiş)
4 adet domates
20 gr çekirdekleri çıkartılmış küçük boy siyah zeytin
1 diş sarımsak
20 gr dolmalık fıstık
Birkaç yaprak taze fesleğen
** Domatesleri 1 dakika boyunca kaynar suda haşlayın ve kabuklarını soyun.
** İçindeki çekirdekleri ayıklayın ve kalan kısmı küçük küpler haline doğrayın.
** Bir diş sarımsağı homojen bir karışım elde edinceye dek, az miktarda sıvıyağ içinde pembeleşinceye kadar pişirin.
** Balığı küçük küpler halinde kesin ve sarımsağın bulunduğu tavaya ekleyin.
** Balık, suyunu saldığında, sarımsağı tavadan alın ve zeytin, dolmalık fıstık ve küp şeklinde doğranmış olan domatesleri ekleyin.
** Pişirme işlemi sona erdikten sonra fesleğeni ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin.
** Bu sırada bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Makarnayı kaynar suyun içine boşaltın.
** Corzetti makarnanın suyunu süzün ve her yanına eşit miktarda malzeme dağılacak şekilde, tavanın içindeki balık ile karıştırın.
Dün dergileri karıştırırken bulduğum bir tarifi paylaşıyorum: Mezgit Dilimli Corzetti by Giada Fontana
Hazırlanış süresi : 30 ila 40 dakika / 4 kişilik
Püf Noktası : Domatesleri kaynar suyun içine koymadan önce, bıçakla üzerine çarpı işareti çizin. Böylelikle patlamayacaklardır. Bir tarifin içinde sarımsak kullanıyorsanız, sarımsağı sıvı yağın içinde sadece hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın. Böylece yemeğin ince lezzeti korunmuş olacaktır. Hatta sarımsağın zarını üzerinde bırakabilirsiniz. Böylece ateş üzerinde aşırı uzun süre kalması halinde kömürleşmeyecektir.
Malzemeler :350 gr Corzetti makarna
400 gr mezgit balığı (dilimlenmiş)
4 adet domates
20 gr çekirdekleri çıkartılmış küçük boy siyah zeytin
1 diş sarımsak
20 gr dolmalık fıstık
Birkaç yaprak taze fesleğen
** Domatesleri 1 dakika boyunca kaynar suda haşlayın ve kabuklarını soyun.
** İçindeki çekirdekleri ayıklayın ve kalan kısmı küçük küpler haline doğrayın.
** Bir diş sarımsağı homojen bir karışım elde edinceye dek, az miktarda sıvıyağ içinde pembeleşinceye kadar pişirin.
** Balığı küçük küpler halinde kesin ve sarımsağın bulunduğu tavaya ekleyin.
** Balık, suyunu saldığında, sarımsağı tavadan alın ve zeytin, dolmalık fıstık ve küp şeklinde doğranmış olan domatesleri ekleyin.
** Pişirme işlemi sona erdikten sonra fesleğeni ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin.
** Bu sırada bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Makarnayı kaynar suyun içine boşaltın.
** Corzetti makarnanın suyunu süzün ve her yanına eşit miktarda malzeme dağılacak şekilde, tavanın içindeki balık ile karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder