30 Kasım 2012 Cuma

Günün Sözü

Yaz Aşkı'nda gördüm aşağıdaki metni... Ezberlenmeli!..

"Kimi şeyleri başkaları için yaparsan, sonunda kendini o insanların sana müteşekkir olması, seni takdir etmesi gerektiğini düşünür halde bulursun. Ama kendin için yaparsan, başkalarının başka şekilde tepki vermesini beklemezsin."
Mutluluk Projesi, Gretchen Robins

27 Kasım 2012 Salı

Sevgili Dünya


Ne olur bir dur artık, bir sakinleş...

Yeter gerçekten yeter!

Benden istediğin nedir onu da anlamadım ki.. Ben ne yaptım sana???

Sen, Dünya; kötüsün, salaksın, aptalsın..

25 Kasım 2012 Pazar

Bu Ülkede Kadına Şiddet Bitmez


Senin dizi manyağı kanallarından birinde gösterilen, "Türkiye'nin en çok seyredilen dizilerinden" birinde,

bir baba...
oğluna...

"senin de, annen olacak o o.... da" diyorsa...

Ve bu repliğe hiçbir ceza, eleştiri gelmiyorsa,
Bu ülkede kadına şiddet bitmez!

Bu benim sadece kanal değiştirirken denk geldiğim bir replikti. Tüm bir dizide daha ne inciler vardır Allah bilir. Yazık, sadece yazık...

22 Kasım 2012 Perşembe

Library of Stuff

Merhaba,

Sizlere bir arkadaşımın projesini tanıtmak istiyorum. Bu proje bir yarışma için hazırlandı. İstanbul'da yapılan yarışmada birinci seçildiler ve uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazandılar. İşte kendi ağzından yarışma, hazırlık süreci ve yaşananlar... Daha fazlası için şahsi blogunu takip etmek istersenizzzzz: Ağaç Evde Bir Peri 

Gecen haftasonu, Library of Stuff projemizle Istanbul Startup Weekend birincisi olduk. Önumuzdeki hafta boyunca Global Startup Battle denilen bir oluşumda uluslararası olarak yarışıyoruz.


Library of Stuff, online ve mobil hizmet sunan ve kar amacı gütmeyen bir platform. Ödunç alma ve ödünç verme esasına dayanan bu projede, siteye üye olarak ihtiyacınız olan bir ürünün çevrenizde en yakın kimde olduğunu bulabilecek, almakta kararsız olduğunuz ürünleri deneyebilecek ya da elinizdeki eşyaları komşularınızla, arkadaşlarınızla ve hatta yabancılarla paylaşabileceksiniz. Ürünlerin bir kenarda tozlanmasi yerine yeniden hayat bulmalarını sağlayarak tüketimi azaltmak ve doğaya katkıda bulunmak da hedeflerimizden biri.

22 Kasım ve 28 Kasım arasında gerçekleşecek ve ilk 15in facebook halk oylaması ile belirlendiği Global Startup Battle'da videomuza oy vererek bizi desteklemek için bir hafta boyunca her gün (olmadı hafta boyu aklınıza geldikçe) yapmanız gerekenler şöyle:


  1. http://bit.ly/GlobalStartupBattle Facebook sayfasını açın ve beğenin.
  2. Library of Stuff videosunu bulun. ( ya da direk buraya tıklayın http://bit.ly/VXsjPA)
  3. “Vote” tuşuna basarak oy verin!
Fikri çok pek çok beğendim derseniz de Facebook sayfamızı beğenip paylaşabilirsiniz: www.facebook.com/Libraryofstuff

Websitemizi ziyaret ederek gelişmelerden haberdar olmak icin eposta adresinizi bırakmayı unutmayın!: www.lofstuff.co

Şimdiden teşekkürler...

ALES de bittti, sıradaki..


Herkese merhaba,

ALES sınavına girdim, söz verdiğim gibi geçtim blogumun başına.

Sınava girme kararım ani oldu diyebilirim. Hani geçen bayram yazmıştım ya, otobüste yol arkadaşımla çok iyi arkadaş olduk diye, sohbet konularımızdan birisi de master yapmaktı. Ben kendisine bunu yapmayı hep istediğimi; fakat sınavı gözümde büyüttüğümü söylemiştim. Kendisi de çok cesaretlendirmişti beni. Kızının bebeklik döneminde tamamladığı doktora programını anlattı. "Yapılamayacak bir şey yok" dedi. 1-2 aydır çalışıyordum bu sınava, çok sefer bırakmak, vazgeçmek geldi içimden. Her seferinde onun sözleri çınladı kulağımda. Bana güç verdi ve sonunda büyük gün geldi.

Sınav korktuğum gibi olmadı. Ya iyi hazırlanmıştım ya sorular kolaydı ya da hiçbir şey yapamadım bilmiyorum. Bunu sonuçlar açıklandığında anlayabileceğim. Master konusunu ise düşünüyorum. Okulların başvuru dönemi Aralık ayında başlıyor; ancak bunu aceleye getirmek istemiyorum. Şimdilik bekleyelim bakalım biraz.

Paris'e gelince.. Vay be üzerinden 1 ay geçti bile. Paris'te sonbahar.. Hayal etsem ancak bu kadar güzel bir zamanda gidilebilirdi. Sarı sonbahar yaprakları, inceden atıştıran yağmur, park etmiş bisikletler, renkli şemsiyeler, sıcacık espresso ve yanında çikolatalı kruvasan.

Kısa kısa girişler yapayım ki bunca aradan sonra bunaltmayayım sizi. Daha o kadar çok resim var ki, bir gün onlara da sıra gelir belki.