12 Temmuz 2010 Pazartesi

seçtim SEÇTİM seçtiiiiimmmm!!

Evet, 1,5 ayın sonunda 10 Temmuz Cumartesi itibariyle gelinliğimi seçmiş bulunmaktayım. Sevgilim blogumu okuduğu için resmini koyamıyorum maalesefff :(((

Cumartesi günü 2 annem ve 2 kardeşim La Bianca'da buluştuk. Karar verme niyetiyle geleceğimizi telefonda söylemiştik, bu yüzden günün en son randevusunu almıştık. Güzel görünen ne kadar gelinlik varsa denedim, gerçekten 10 tane denemiş olabilirim.. Zaten 2 saatte ancak çıkabildik. Her bir gelinliği giydiğimde sıralama yaptık, beğenmediklerimizi eledik. Sona 2 tane kaldı, herkesin beğendiği; fakat seçmiş olduğumuz gelinlik tarz olarak diğerlerinden (gezdiğimiz bütün gelinlikçilerden) farklı geldi ve bu hoşumuza gitti. Üzerine duvağı da takınca muhteşem oldu, muhteşemm... Gelinliğimiz Amerika'dan efendim, Sincerity Bridal, 2010 Model.

Model yılını özellikle yazmamın bir sebebi var, geçen hafta bir iş çıkışında şu meşhur terziye gittim. Randevusuz gittiğim için 1 saate yakın bekledim (içeride prova vardı), sonra da 15-20 dak. konuştuk. Kadına Beyaz Butik'te beğendiğim modelleri anlattım ve direkt söyledim, onlardan diktirmek istiyorum maliyeti kaça olur diye. Hanımefendi söze gelinlik modellerini kötüleyerek başladı; örneğin Cymbeline'in modeli 7 yıllıkmış, zaten ben minyon olduğum için beni kesermiş, gelinlikçilerin indirim yapmasının bir sebebi varmış, normal mağaza gibi sezonluk indirim değilmiş bu (onu da açıkladı sonra stoklarını boşaltmak içinmiş, ah nasıl düşünemedim bunu ben!!) vs vs.. Ben de pat küt söyledim wallahi, benim için modelini beğenmek önemli, yoksa yılı falan farketmez dedim. Her dediğime bir cevap yetiştirdi sağolsun. Maliyeti de öyle çok uygun olmuyordu hani.. Sonuçta anladım ki burada diktirirsem benim istediğimden çok "kadının uygun gördüğü" bir model olacak. Zaten orada oturmaktan sıkılan 3,5 yaşındaki oğlu da göğsüme topunu atınca, tamam dedim, "daha da gelmem". Bu yüzden Cumartesi günü gönül rahatlığıyla La Bianca'da bakındım.

Gelinlik konusunda herkes benden batıl çıktı.. Önce dedim ki, karar aşamasında Melih'de gelsin bizimle, fikrini söylesin. Herkes "yoookk, olmaz olmaaazzz" dedi, "damat düğünden önce görmeeez" dedi, "fotoğrafını bile gösterme sakıınn" dedi, "peki" dedim ne yapayım. Hadi gelinlikte kabul; fakat ayakkabı alırken mutlaka gelmesi lazım Sevgilimin. Gerçi aramızda epey bir boy farkı var, yani apartman topuk giysem anca geçebilirim herhalde, ama yine de komik görünmemek açısından yanyana duruşumuza bakmamız lazım..

Zaten resmini koymadığım iyi oldu, internetteki resmi hiç güzel değil... Gencecik bir kıza giydirmişler, üzerinde mezuniyet elbisesi gibi durmuş..

2 yorum:

  1. Bence gelinliğin en güzeli içine sineni :)
    Parası, tarzı, yok modası hiç önemli değil
    ne zaman ki giydiğinde işte bu diye düşünüyorsun o zaman bil ki en doğrusunu en yakışanını en güzelini bulmuşsun :)
    Ben gelinliğim için o kadar çok mağaza o kadar çok site dolaştım ki sonunda işte bu dediğim 2. el çok düz kırık beyaz bir gelinlik çıktı :) Bunu istiyorum diye tutturunca herkes 2. el gelinlik olurmuymuş dedi ama ben bunu istiyorum diye ekstra tutturunca kimse birşey yapamadı :)
    umarım sen de o gelinliği giydiğinde o mutluluk aurası seni de kaplar ve muhteşem bir gece geçirirsin :)
    Sevgiler
    Sıla

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Sıla,

    Güzel mesajın için çok teşekkür ederim. Aslında her şeyin en güzeli insanın içine sineni, çok haklısın bu konuda. Önemli olan onu bulabilmek.

    Kendi düğününde bu duyguyu yaşamış olmana çok sevindim, güzel dileklerin için tekrar teşekkür ederimm :)

    En İçten Sevgilerimle,
    Birçem

    YanıtlaSil